Een strakke vijver laten aanleggen

Een prachtige zwemvijver in uw tuin

Een strakke vijver laten aanleggen wordt door steeds meer mensen aangevraagd bij ons.  Daarmee wordt een vijver bedoeld, die meestal langwerpig van vorm is en strakke wanden heeft met slechts hier en daar wat planten. De betegelde randen van de vijver zijn vaak sober, maar stijlvol en geven de waterpartij een luxueuze uitstraling. Het moderne ontwerp van een strakke vijver sluit aan bij de architectuur van het huis of bedrijfspand. Ongeacht de vorm kan ook een strakke vijver verschillende functies hebben. Zo kunnen er Koi karpers in gehouden worden, zou het een zwemvijver kunnen zijn of maken wij er een prachtige spiegelvijver van.

Opvallende zichtlijnen in de tuin

Strakke vijvers zorgen door zijn langwerpige vorm voor opvallende zichtlijnen in de tuin. Het lijkt het perceel optisch te vergroten en trekt uw aandacht naar het middelpunt. Als mensen een strakke vijver laten aanleggen, kiezen ze ook vaak voor een spiegelend wateroppervlak. Zo creëert de reflectie van het gebouw in het water een bijzondere uitstraling aan het geheel. De spiegeling is optimaal wanneer zuurstofplanten in combinatie met filters het water helder houden. T. Gruppen Vijvertechniek kan voor u een strakke vijver aanleggen, die aan al uw wensen voldoet.

40 jaar ervaring
Familiebedrijf
Landelijke dekking
Gratis offerte
Flexibel
Snelle reactie

Strakke vijvers geschikt voor Koi

Strakke vijvers zijn uitermate geschikt voor het houden van Koi karpers in koivijvers. Niet alleen omdat de uitbundig gekleurde vissen de esthetische uitstraling van de vijver versterken, maar ook omdat strakke vijvers diep kunnen zijn zonder een al te groot deel van uw tuin in beslag te nemen. Voor Koi karpers moet de minimale diepte van uw vijver anderhalve meter zijn. Zo hebben we onlangs nog een project gedaan in Hoogeveen. Daarnaast heeft elke koi ongeveer 1000 liter water nodig om in te leven. Aan planten hoeft u niet te beginnen, want deze laten ze niet met rust. Een goede filterinstallatie is dan ook essentieel. Wanneer u deze prachtige dieren als liefhebberij wilt gaan houden, is een strakke vijver aanleggen een goed idee.

Planten in een strakke vijver

Wilt u in uw tuin een strakke vijver aanleggen als architectonisch object? Houdt u er dan rekening mee dat teveel verschillende plantensoorten het beeld kunnen verstoren. Het is dan ook beter om te kiezen voor slechts 1 of 2 plantensoorten, die qua diepte ongeveer dezelfde eisen stellen. De professionals van T. Gruppen kunnen u adviseren welke planten het meest geschikt zijn. Zij laten deze uiteraard terugkomen in het creatieve ontwerp dat zij u kunnen presenteren. Dat geldt overigens ook voor eventuele stapstenen en de aanleg van een vlonder.

Een strakke vijver met zwemfunctie

Wilt u de luxe ervaren van kunnen zwemmen in uw eigen tuin? Dan kunt u een strakke vijver laten aanleggen waar u zo in kunt duiken. Meer dan bij een natuurlijke vorm het geval is, is een strakke vijver echt een verlengstuk van uw woning. Bij moderne architectuur mag de rechthoekige waterpartij eigenlijk niet ontbreken. Door de rechte wanden en de mogelijkheid tot afzonderlijke zwemzones met verschillende dieptes, is een strakke zwemvijver voor iedereen geschikt. Bovendien kunt u op deze manier het gevoel van luxe combineren met een milieuvriendelijk ‘zwembad’, waar filterende planten het water zuiver en helder houden.

Contact opnemen

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien


    ×
    Neem contact op Gratis offerte aanvragen
    Akkoord