Soorten vijvers

De soorten vijvers waar u uit kunt kiezen

Wilt u een prachtige vijver in uw tuin laten aanleggen? Daarvoor bent u bij ons absoluut aan het juiste adres. Maar alvorens u kunt gaan genieten van uw vijver, dient u eerst na te denken over wat voor vijver u zou willen. U hebt namelijk keuze uit meerdere soorten vijvers die elk beschikken over unieke kenmerken en een eigen charme. Niet alleen de uitstraling is belangrijk, ook de mate van onderhoud kan voor u doorslaggevend zijn.

Zo kunt u o.a. kiezen uit de volgende soorten vijvers:

Neem rustig uw tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Dankzij de diverse soorten vijvers die wij voor u kunnen realiseren, is er altijd een vijver die bij uw wensen past. Indien u vragen hebt of meer informatie wenst, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Een zwemvijver heeft het beste van twee werelden

Wilt u niet alleen een prachtige vijver als aankleding van uw tuin, maar wilt u ook kunnen zwemmen? Dan is een zwemvijver absoluut de juiste keuze voor u. Hij onderscheidt zich ten opzichte van andere soorten vijvers door het feit dat dit naast een vijver ook een zwembad is, maar dan in een prachtige, natuurlijke vorm. U kunt zelf bepalen hoe de vijver eruit moet komen zien. Wilt u een moderne zwemvijver met strakke vormen of juist een natuurlijke zwemvijver die oogt als een waterpartij uit de vrije natuur? Alles is mogelijk.

Een prachtige natuurvijver voor een authentieke uitstraling

Houdt u van de natuur en wilt u een tuin met de uitstraling van een natuurlijk landschap? Dan is van alle soorten vijvers de natuurvijver de beste keuze voor u. In een natuurvijver laat u de natuur haar vrije gang gaan. Dit betekent dat de vijver niet is voorzien van een pomp of andere vormen van (mechanische of chemische) reiniging. U zult beloond worden met een vijver met prachtige plantengroei, welke dieren als kikkers en salamanders aan zal trekken.  Rondom de vijver zult u kunnen genieten van vlinders en libellen.

Een indrukwekkende spiegelvijver

Een spiegelvijver is niet zoals andere soorten vijvers. Het doel van dit type vijver is een zo strak mogelijke uitstraling. Dat begint al bij het ontwerp, maar de strakke uitstraling wordt verder versterkt door een wateroppervlak dat zo glad en helder is dat het spiegelt. Deze strakke vijverwordt gecreëerd door zuurstofplanten onder water te planten. Deze planten houden het water ontzettend helder en dit geeft de vijver zijn kenmerkende spiegelende oppervlak. Deze vijver is niet alleen prachtig in een moderne tuin, maar bijvoorbeeld ook voor de entree van een bedrijf of kantoor.

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien


    ×
    Neem contact op Gratis offerte aanvragen
    Akkoord