Natuurlijke vijver

De ongeëvenaarde charme van een natuurlijke vijver

Wie wil genieten van een warme en organische tuin maakt met een natuurlijke vijver een prachtige keuze. Hiermee zorgt u voor een vijver waarmee u alle kanten op kunt. Er is namelijk veel mogelijk: van een natuurlijke vijver die relatief onderhoudsarm is, tot een vijver met vissen of zelfs een vijver waarin u kunt zwemmen. Met meer dan veertig jaar ervaring in het aanleggen van allerlei soorten vijvers, kunnen wij zorgen voor de vijver van uw dromen die prachtig bij uw smaak en tuin past.

Het verschil tussen een natuurlijke vijver en een natuurvijver

Er is nog wel eens sprake van wat verwarring omtrent het verschil tussen een natuurlijke vijver en een natuurvijver. Die laatste is een vijver die zoveel mogelijk lijkt op een waterpartij die u in de vrije natuur vindt. Dat betekent dat er bij deze vijver geen gebruik wordt gemaakt van reiniging en filtering, anders dan met behulp van planten. In een natuurvijver wordt de natuur dus volledig vrijgelaten. Dit zorgt voor weinig onderhoud en een prachtige, organische look. Het grote voordeel van een natuurlijke vijver is dat deze ook beschikt over een organische look, maar dan wel in een zeer veelzijdige vorm. Met een natuurlijke vijver zijn meerdere soorten vijvers te realiseren.

40 jaar ervaring
Familiebedrijf
Landelijke dekking
Gratis offerte
Flexibel
Snelle reactie

Wist u dat een natuurlijke vijver ook een zwemvijver kan zijn? Qua aanleg is er een hoop mogelijk. Een zwemvijver hoef namelijk niet modern of geometrisch van vorm te zijn. Door het aanbrengen van de juiste beplanting en het hanteren van organische vormen, kunnen wij zorgen voor een natuurlijke vijver waarin u kunt zwemmen. Veel mensen vinden dit meer charme en uitstraling hebben dan een zwembad en dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Een andere fraaie variant van een natuurlijke vijver is een koivijver. Wat is er immers natuurlijker dan vissen? Dankzij prachtige beplanting en het houden van koikarpers zult u beschikken over een vijver met een natuurlijke uitstraling. Dankzij de aanwezigheid van planten die zorgen voor de juiste hoeveelheid zuurstof, een reinigend substraat op de bodem en uit het zicht te plaatsen pompen en filters, kunt u wel genieten van prachtig helder water.

Gratis offerte aanvragen

De kosten van de natuurvijver

De kosten van de natuurvijver zijn sterk afhankelijk van uw wensen. Wilt u een kleine of een grote vijver? Wat voor soort beplanting wilt u in en om de vijver hebben? Hoe diep moet de vijver zijn? Wilt u vissen kunnen houden in de vijver en wat voor filters en pompen zijn er nodig? Al deze vragen en meer zijn van invloed op de kosten. Wij helpen u graag met een offerte op maat waarin wij precies vertellen hoe wij uw ideale vijver voor u realiseren en wat de kosten hiervan zullen bedragen.

Het onderhoud van de vijver

Een natuurvijver heeft onderhoud nodig. Om het water van goede kwaliteit en mooi helder te houden, is het van belang om de vijver schoon te houden. Doet u dit niet, dan kan organisch afval gaan rotten op de bodem en dit kan zorgen voor algengroei, ongewenste planten en troebel water. Dode planten en gevallen bladeren zullen met een schepnet uit het water moeten worden verwijderd en eens per jaar zult u groter onderhoud moeten plegen, afhankelijk van de aanwezige planten en eventueel aanwezige vissen. U kunt het onderhoud zelf verzorgen of het door ons uit handen laten nemen.

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien


    ×
    Neem contact op Gratis offerte aanvragen
    Akkoord