Spiegelvijver

Spiegelvijver, een indrukwekkende waterpartij

U denkt na over een spiegelvijver aanleggen? Deze manier van aanleggen wordt vaak gedaan als je strakke vormen in het wateroppervlak en een prachtige weerspiegeling van de omgeving wil laten zien. Door deze reflectie wordt er een zeer ruimtelijk effect in de tuin gecreëerd. Zuurstofplanten zorgen ervoor dat het water in de spiegelvijver glashelder blijft. Filters worden door ons nagenoeg onzichtbaar weggewerkt. Zo zijn deze niet storend voor het oog. Daardoor hoeft u zelf weinig onderhoud te verrichten aan uw vijver.

Een spiegelvijver aanleggen voor de sier en toch functioneel?

Om de spiegelvijver beter tot zijn recht te laten komen, kunnen er waterlelies in geplaatst worden. Deze geven de vijver uiteraard meer kleur. Een bijkomend voordeel is dat hun bladeren in de zomer zorgen voor schaduw in de vijver. Om er voor te zorgen dat de zuurstofplanten niet worden aangetast door muggenlarven, wordt ook geadviseerd om goudwindes in de spiegelvijver te houden. Het water wordt schoon gehouden door middel van zuurstofplanten. Deze groeien alleen onder water om het spiegel effect niet te verstoren.

40 jaar ervaring
Familiebedrijf
Landelijke dekking
Gratis offerte
Flexibel
Snelle reactie

Wanneer een Spiegelvijver aanleggen?

Spiegelvijvers, ook wel strakke vijver genoemd, worden vaak aangelegd om een tuin groter, langer en breder te doen lijken. Vaak is de vorm strak, maar kan ook een speelse vorm hebben. Een huis of kantoor weerspiegelt in de strakke vijver en geeft extra uitstraling. Spiegelvijvers worden ook veel gebruikt om als afscheiding te dienen in plaats van hek of struiken. Ook kan dit type vijver gebruikt worden als blusvijver en heeft dan vaak een dubbelfunctie. In een spiegelvijver raden wij aan om niet te zwemmen!

vijvertechniek

Spiegelvijver aanleggen voor uw bedrijfstuin

Om uw bedrijfspand een prachtige uitstraling te geven adviseren wij om een spiegelvijver aan te leggen. Het water kan tot aan het gebouw komen door de folie vast te maken aan het gebouw door middel van speciale strips. De tuinkant wordt vaak met beschoeiing gedaan, waar de bestratingen dan ook tegenaan wordt gelegd. Ook kan u met vele extra materialen werken, zoals gras, hout, steen, staal, rvs enz.

Ik wil graag meer informatie

Spiegelvijvers en beplanting

Op een paar groepen van lelies na voor de kleur of om dingen extra uit te lichten  is de vijverbeplanting in dit type vijver vaak minimaal. Het water wordt namelijk schoon gehouden en gezuiverd door middel van zuurstofplanten. Deze zuurstofplanten zorgen ervoor dat het water in uw spiegelvijver glashelder blijft. Deze groeien alleen onder water om het spiegel effect niet te verstoren. Doordat zuurstofplanten de spiegelvijver biologisch zuiveren, zijn geen chemische middelen nodig.

Spiegelvijvers en Filters

De spiegelvijver kan ook mechanisch schoon worden gehouden. Hier zijn diverse oplossingen voor te bedenken. Er wordt dan bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een zandfilter met zoutdialyse. Maar dit komt erg precies en vergt specifieke kennis. Dit vereist echter zeer specifieke kennis en precisie. Onze voorkeur gaat uit naar een natuurlijke zuiveringsmethode voor uw spiegelvijver

Spiegelvijvers en Diepte

De diepte van een spiegelvijver varieert meestal tussen 80 cm en 100 cm. In het geval van een blusvijver moet de diepte natuurlijk groter zijn vanwege de benodigde hoeveelheid water in geval van een calamiteit. In deze vijvers worden echter randen aangelegd voor beplanting en zuurstofplanten, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid.”

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien


    ×
    Neem contact op Gratis offerte aanvragen
    Akkoord