Zwemvijver

Een prachtige zwemvijver in uw tuin

Een zwemvijver is een unieke soort vijver. Hij biedt uitkomst wanneer u twijfelt tussen een vijver of een zwembad. Met deze vijver hebt u het namelijk allebei. Net als andere vijvers is ook deze een absolute aanwinst voor uw tuin. Hij ziet eruit als een normale siervijver, maar in tegenstelling tot andere soorten vijvers kunt u in dit type ook heerlijk zwemmen wanneer het weer het toelaat.

Zwemvijver, een keuze in stijl

Wie het genot van een zwembad wil combineren met de sfeer en uitstraling van een vijver, kan kiezen voor de aanleg van een zwemvijver. Het is belangrijk om te weten dat u veel keuze hebt qua ontwerp. Sommige mensen kiezen voor een moderne zwemvijver. Zo’n strakke vijver heeft een zeer moderne uitstraling, zoals bijvoorbeeld ook een spiegelvijver deze heeft. Hebt u een modern huis en een moderne of strakke tuin, dan is het laten aanleggen van zo’n vijver een uitstekende keuze. Het is ook mogelijk om voor een andere uitstraling te kiezen. Zeer populair is de natuurlijke zwemvijver. Deze kenmerkt zich door een natuurlijke verschijning. Door de organische vorm en de aanwezigheid van veel planten ziet deze vijver eruit als een waterpartij zoals u die in de natuur tegen kunt komen. Een natuurlijke vijver oogt fantastisch in een fraaie natuurtuin en vormt een waar genot om in te zwemmen.

40 jaar ervaring
Familiebedrijf
Landelijke dekking
Gratis offerte
Flexibel
Snelle reactie

De aanleg van een zwemvijver, het proces

Wanneer u kiest voor de aanleg van een zwemvijver, zullen de kosten van de zwemvijver u waarschijnlijk erg meevallen. Zeker wanneer u deze vergelijkt met die van het aanleggen van een zwembad. Een zwemvijver is relatief eenvoudig. In een diepe, uitgegraven kuil komt zwarte vijverfolie te liggen (afhankelijk van de grond is dit zeer incidenteel niet nodig). De kuil wordt vervolgens gevuld met water en gefilterd middels een biologische of mechanische installatie (of een combinatie hiervan). Een zwemvijver bestaat altijd uit twee gedeeltes: een zwemgedeelte en een filtergedeelte. Deze scheiding hoeft visueel niet op te vallen. Het filtergedeelte wordt voorzien van planten die het zuurstofniveau in de vijver hoog houden. Hierdoor wordt algengroei tegengegaan. Op de bodem van het filtergedeelte zorgt substraat (een stof die middels een chemische reactie reinigt) ervoor dat het water niet vervuild raakt en troebel wordt. Bij intensief gebruik van de vijver kan ervoor gekozen worden om naast biologische filtering een mechanische filter te plaatsen. De filterinstallatie wordt altijd uit het zicht buiten de vijver geplaatst en doet dus geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling. Wel zorgt deze ervoor dat de waterkwaliteit ook bij intensief gebruik in de zomer goed blijft, het water niet troebel wordt en algen geen kans krijgen.

Het onderhoud van de zwemvijver

Zwemvijvers hebben altijd onderhoud nodig. De mate van gebruik bepaalt hoe vaak u de vijver dient te onderhouden. Gelukkig is het onderhoud zeer eenvoudig. Wanneer u regelmatig met een schepnet losse bladeren uit de vijver verwijdert, doet u daarmee al een groot gedeelte van het onderhoud. In het najaar, wanneer er niet meer gezwommen wordt, moeten de afgestorven planten uit de vijver worden verwijderd om te voorkomen dat ze op de bodem gaan rotten. Wanneer organisch afval zich op de bodem ophoopt, neemt de kans op slechte plantengroei en algen toe.

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien






    ×
    Neem contact op Gratis offerte aanvragen
    Akkoord