• T Gruppen Vijvertechniek

Een vijver laten aanleggen

Een natuurlijke zwemvijver is het sieraad van jouw tuin


Je opent de deur naar de tuin en wandelt in de heerlijke middagzon langs je weelderige en zomers geurende bloemen en planten. Je legt je handdoek op je zonnebed en stapt in het verfrissende water om even lekker te ontspannen en af te koelen. Klinkt dit jou als muziek in de oren, dan is een natuurlijke zwemvijver absoluut iets voor jou.

natuurlijke zwemvijver met vlonder

Waarom kiezen voor een natuurlijke zwemvijver

De keuze voor een natuurlijke zwemvijver is een zeer bewuste en specifieke. Je wilt heerlijk kunnen zwemmen in je eigen tuin, maar een zwembad of moderne zwemvijver past hoogstwaarschijnlijk niet bij je smaak of stijl. Daarom ben je op zoek naar een natuurlijk ogende waterpartij die je niet alleen de mogelijkheden biedt om lekker af te koelen en te zwemmen, maar ook in visueel opzicht de finishing touch van je tuin is. Een natuurlijke zwemvijver is het sieraad van jouw tuin.

Vrijwel eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden van een natuurlijke zwemvijver zijn vrijwel eindeloos. Met onze hulp kun je een vijver laten aanleggen die op prachtige wijze integreert in je tuin. Dat hoeft natuurlijk niet: je kunt ook een strakke vijver laten aanleggen die een absolute blikvanger is. De keuze is aan jou.

Wat maakt een zwemvijver natuurlijk?

De naam zegt het al: een natuurlijke zwemvijver komt zo dicht mogelijk in de buurt van een natuurlijke waterpartij. In welke vorm je dit laat uitvoeren, is geheel aan jou: je kunt de uitstraling van een beekje of riviertje creëren, een meer, bos of zelfs het gevoel van een eigen strand. De vorm waarin je de vijver laat aanleggen, is in eerste instantie bepalend voor de uitstraling. Bij een natuurlijk ogende vijver zul je bijna nooit rechte lijnen aantreffen. Waar een moderne vijver vaak strak van vorm is, heeft een natuurlijke vijver vaak juist organische, vloeiende vormen.

vlonderterras natuurlijke zwemvijver

Voor een echt natuurlijke uitstraling is beplanting in en om de vijver belangrijk. Door middel van allerlei bloemen, planten en stenen/rotsen bepaal je de sfeer van jouw vijver. Onze natuurlijke zwemvijvers kunnen worden voorzien van ecologische zuivering in de vorm van prachtige waterplanten. Je kunt dus te midden van de planten zwemmen en dat geeft je écht het gevoel dat je in de vrije natuur bent.

Rondom de vijver heb je natuurlijk ook riante mogelijkheden op het gebied van afwerking. Wil je gaan voor een natuurlijke uitstraling, dan doen gras, rotsen of zand rondom de vijver wonderen. Wil je een patio of terras aanleggen, dan kun je hier gebruik maken van hout of tegels van natuursteen. Verlichting is een must als je ook ’s avonds gebruik wilt maken van de vijver, maar je kunt ervoor kiezen om de verlichting uit het zicht te plaatsen, bijvoorbeeld tussen de beplanting.

Samen naar jouw ideale natuurlijke zwemvijver

Wil je graag een natuurlijke zwemvijver aan laten leggen in jouw tuin? Neem contact met ons op. Wij beschikken over jarenlange ervaring in het ontwerpen en aanleggen van de mooiste natuurlijke vijvers. Wij voorzien je graag van advies, komen langs op locatie om de mogelijkheden en kosten te bespreken en verzorgen gratis een vrijblijvende offerte. Samen zorgen wij ervoor dat je kunt gaan genieten van de zwemvijver van je dromen.

T. Gruppen Vijvertechniek

40 jaar ervaring

Familiebedrijf

Landelijke dekking

Gratis offerte

Flexibel

Snelle reactie

Interesse in onze technieken?

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien.