Vijveronderhoud

Vijveronderhoud door T. Gruppen Vijvertechniek

Vijveronderhoud is enorm belangrijk. Denk u aan vallende boombladeren die rondwaaien en in de vijver terecht komen. Deze moeten in het voorjaar, samen met het oude blad van de vijverplanten verwijderd worden.

Soms komt het voor dat de lelie zo groot wordt dat deze ook gesnoeid moet worden. Ook kan het gebeuren dat het water door teveel voeding niet meer helder wordt. Het water zal dan groen worden. Belangrijkste oorzaken zijn: rondwaaiend stof uit de lucht, mest stoffen uit de tuin en verrottend blad.

Vijveronderhoud Vijver leegmaken Vijvertechniek

Als u dit bemerkt dan moet de vijver helemaal leeg gehaald worden en alle planten worden gesnoeid en opnieuw in manden worden gezet.
De vijver dient dan te voorzien worden van nieuwe zuurstofplanten, zodat uw vijver er weer jaren tegen aankan.

Vanzelfsprekend gaan we tijdens het onderhoud van uw vijver zeer voorzichtig om met uw vissen en kikkers.

40 jaar ervaring
Familiebedrijf
Landelijke dekking
Gratis offerte
Flexibel
Snelle reactie

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gerust naar de mogelijkheden of onze ervaring m.b.t. vijver aanleggen. Wanneer u contact op neemt kunnen we samen met u kijken hoe we uw wensen kunnen realiseren in de praktijk. Graag beginnen we met een goed gesprek onder het genot van een bakje koffie. In dit kennismakingsgesprek brengen we uw wensen in kaart en vertellen we meer over de mogelijkheden welke wij voor u zien


    ×
    Neem contact op Gratis offerte aanvragen
    Akkoord